Show download pdf controls
 • Macedonian language home page

  Overview

  Добредојдовте на страницата на Даночната Управа

  Овие страници содржат даночни информации кои ќе ви помогнат да ги разберете правата и да ги исполните вашите даночни обврски во Австралија.

  Ако сметате дека некои од информациите на оваа страница не се однесуваат на вашите околности, или незнаете како се применуваат, побарајте повеќе информации од нас.

  Некои од информациите се прикажани во Portable Document Format (PDF). За да читате или да печатите во PDF форматот, треба да имате Adobe Acrobat Reader вградено во вашиот компјутер. Истиот можете бесплатно да го симнете од интернет местото на Adobe.

  Ако имате прашања што се однесуваат на данокот јавете се на:

  • Прашања за личниот данок – 13 28 61
  • Прашања за данокот за бизнисите – 13 28 66
  • Прашања за пензиски влогови – 13 10 20

  Ако не зборувате добро англиски, а саката да зборувате со Даночната Управа, јавете се на Преведувачката служба на 13 14 50. Работно време на телефонскиот број за јавување по телефон: 8 часот претпладне - 6 часот попладне, од понеделник до петок.

   Last modified: 26 Jun 2018QC 17017