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Notice of Withdrawal 
Goods and Services Tax Advice 
Goods and services tax:   is a share for 
share swap a financial supply for GST 
purposes? 
 

Goods and Services Tax Advice GSTA TPP 046 is withdrawn with 
effect from today. 

 

1. GSTA TPP 046 stated that a share for share swap would be a 
financial supply for GST purposes if all the requirements of 
subregulation 40-5.09(1) of the A New Tax System (Goods and 
Services Tax) Regulations 1999  are satisfied. 

2. GSTA TPP 046 is withdrawn because it provides no 
interpretive guidance and the treatment of a share for share swap is 
covered by paragraphs 43, 78-90, and D4 Schedule 2 of Goods and 
Services Tax Ruling GSTR 2002/2 Goods and services tax:  GST 
treatment of financial supplies and related supplies and acquisitions. 
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