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Notice of Withdrawal 
Goods and Services Tax Advice 
Goods and services tax:  is a partner who 
receives more than $50,000 in profit 
distributed by the partnership required to 
be registered for GST? 
 

Goods and Services Tax Advice GSTA TPP 063 is withdrawn with 
effect from today. 

 

1. GSTA TPP 063 explained that partners of a partnership 
cannot register for GST, nor acquire an ABN in relation to the 
enterprise carried on by the partnership. The partnership is the entity 
that carries on the enterprise and is required to be registered if it 
meets the registration turnover threshold. The partners may be 
registered for GST in relation to a separate enterprise they carry on. 

2. The Commissioner’s view on this issue is found in paragraphs 
109 to 110 of Goods and Services Taxation Ruling GSTR 2004/6: tax 
law partnerships and co-owners of property. 

3. Also advice on this topic is contained in paragraph 110 of 
Miscellaneous Taxation Ruling MT 2006/1.1 In addition, the 
registration turnover threshold referred to in the advice has changed. 
The current registration threshold is found in regulation 23-15.01 of 
the A New Tax System (Goods and Services Tax) Regulations 1999. 

4. GSTA TPP 063 is therefore withdrawn as the Commissioner’s 
view on this matter is found in public rulings and the $50,000 
registration turnover threshold referred to is no longer current. 

 

 

Commissioner of Taxation 
4 June 2014 
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1 Miscellaneous Taxation Ruling MT 2006/1 The New Tax System:  the meaning of 
entity carrying on an enterprise for the purposes of entitlement to an Australian 
Business Number. Goods and Services Tax Determination GSTD 2006/6 Goods 
and services tax:  does MT 2006/1 have equal application to the meaning of 'entity' 
and 'enterprise' for the purposes of the A New Tax System (Goods and Services 
Tax) Act 1999? explains that the principles in MT 2006/1 apply equally to the terms 
'entity' and 'enterprise' and can be relied upon for GST purposes. 
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ATOlaw topic: Goods and Services Tax ~~ Rules for entity types ~~ 
partnerships 

Goods and Services Tax ~~ General rules and concepts ~~ 
supply 

Goods and Services Tax ~~ General rules and concepts ~~ 
annual turnover 
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