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Notice of Withdrawal 
Goods and Services Tax Advice 
Goods and services tax:  are the simplified 
accounting method turnover thresholds 
GST-inclusive or GST-exclusive? 
 

Goods and Services Tax Advice GSTA TPP 071 is withdrawn with 
effect from today. 

 

1. GSTA TPP 071 explains that the annual turnover thresholds 
for the purposes of the Determinations made under Division 123 of 
the A New Tax System (Goods and Services Tax) Act 1999 are 
calculated on a GST-exclusive basis. 

2. GSTA TPP 071 is withdrawn because the Commissioner’s 
view in relation to this issue is contained in paragraph 15 of Goods 
and Services Tax Ruling GSTR 2001/7 Goods and Services Tax:  
meaning of GST turnover, including the effect of section 188-25 on 
projected GST turnover. Paragraph 15 of GSTR 2001/7 explains that 
the turnover thresholds are the sum of the respective values 
excluding GST. 
3. GSTA TPP 071 is therefore a duplication of an existing ATO 
view and is no longer required. 
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