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                            TAXATION RULING NO. IT 2320

                    INCOME TAX : DIRECTOR'S FEES PAID TO INDIVIDUAL MEMBERS
                   OF PARTNERSHIPS - REQUIREMENT ON MEMBER TO PAY FEES
                   INTO PARTNERSHIP ACCOUNT.

          F.O.I. EMBARGO: May be released

REF       H.O. REF: 85/5425-1                  DATE OF EFFECT: Immediate
                    84/4868-0

          B.O. REF:                    DATE ORIG. MEMO ISSUED:

          F.O.I. INDEX DETAIL

          REFERENCE NO:    SUBJECT REFS:            LEGISLAT. REFS:

          I 1209250        SALARY OR WAGES          221A(1)(b)
                             DIRECTOR'S FEES        221C(1A)
                             PARTNERS:              221D
                             TAX INSTALMENT
                             DEDUCTIONS

          OTHER RULINGS OF TOPIC IT 2128

PREAMBLE           This Office has recently considered the question of
          whether tax instalment deductions are required to be made from
          directors fees paid to individual members of partnerships who
          are required, pursuant to the terms of a partnership agreement,
          to pay those fees into a partnership account.

RULING    2.       Sub-section 221C(1A) of the Income Tax Assessment Act
          1936 requires an employer to make tax instalment deductions at
          prescribed rates from salary or wages paid to an employee.  The
          term "salary or wages" is defined in section 221A of the Act and
          includes, amongst other things, "...any payment made ...by a
          company by way of remuneration to a director of that company".
          Section 221D allows the Commissioner to vary the deduction
          requirement.

          3.       It has been decided that, to the extent that a partner
          is properly required, in accordance with the terms of a
          partnership agreement, to pay the director's fees into a
          partnership account, it is not appropriate to require deduction
          of tax instalments from the director's fees.

          4.       Accordingly, it is determined that tax instalment
          deductions need not be made from director's fees paid in these
          circumstances.

                                             COMMISSIONER OF TAXATION
                                                   19 JUNE 1986
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