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                                                      3(1)

          OTHER RULINGS ON TOPIC       MT 2002

PREAMBLE           A bank carrying on banking business in Australia sought
          confirmation that certain fixed loan accounts having no cheque
          drawing facilities for the account holders were not taxable
          accounts for the purposes of the bank account debits tax.

FACTS     2.       The accounts are opened for the purpose of making fixed
          loans for nominated amounts over specified periods.

          3.       The only transactions on the accounts are the initial
          drawdown of the loan, the repayments by the account holder and
          the debiting to the account by the bank of interest and other
          account charges.  The account holder is not permitted to draw
          cheques on such a loan account.

RULING    4.       Bank accounts to which the bank account debits tax
          applies are those to which debits may be made in respect of
          payment of cheques drawn on a bank by a bank customer.  As the
          loan accounts in question are not permitted to be operated by
          cheque drawn on the bank by the account holder it follows that
          these bank accounts are not an "account" as defined in
          sub-section 3(1) of the Bank Account Debits Tax Administration
          Act 1982.  No liability for bank account debits tax will
          therefore arise in respect of debits made to these accounts

                                             COMMISSIONER OF TAXATION
                      4 July 1983
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