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Sales Tax Ruling ST 2331 is withdrawn with effect from today. 

 

1. Sales Tax Ruling ST 2331 explains that the assembly of 
trophies is not manufacture within the normal meaning of the term or 
within the expanded definition in subsection 3(1) of the Sales Tax 
Assessment Act (No. 1) 1930. It does not bring into existence an 
article or substance which is commercially distinct from the 
component parts. Even if it can be said to bring into existence a 
commercially distinct article the article results from a combination that 
is customarily undertaken by the final user. 

2. The goods and services tax came into effect from 1 July 2000. 
Sales tax ceased to apply to transactions from that date. 

3. This Ruling is no longer current and does not apply to 
transactions occurring on or after 1 July 2000. 

 

 

Commissioner of Taxation 
9 May 2007 
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