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This Determination, to the extent that it is capable of being a 'public ruling' in terms of
Part IVAAA of the Taxation Administration Act 1953, is a public ruling for the purposes of that
Part.  Taxation Ruling TR 92/1 explains when a Determination is a public ruling and how it is
binding on the Commissioner.  Unless otherwise stated, the Determination applies to
transactions entered into both before and after its date of issue.

 Taxation Determination
Income tax: foreign income: are income or profits which are
assessable in a listed country considered to be subject to tax in the
listed country within the meaning of section 324 if, after the
recoupment of prior year losses and other deductions, it is
determined by the country that no tax is payable?

1. Subsection 324(1) of the Income Tax Assessment Act 1936 provides
that 'a particular item of income or profits derived by an entity is
taken to be subject to tax in a listed country ... if ... foreign tax
(other than a withholding-type tax) is payable under a tax law of the
listed country in respect of the item because the item is included in the
tax base of that law'.

2. We accept that a particular item of income or profits is subject to
tax in a listed country within the meaning of section 324 if:

(i) deductions from the income or profits that are allowable under the
tax law of that country have the effect that no tax is required to
be paid; and

(ii) if not for those deductions, tax would have been paid in that
country on the income or profits.

Commissioner of Taxation
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