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This Determination, to the extent that it is capable of being a 'public ruling' in terms of Part IVAAA of
the Taxation Administration Act 1953, is a public ruling for the purposes of that Part. Taxation Ruling
TR 92/1 explains when a Determination is a public ruling and how it is binding on the Commissioner.
Unless otherwise stated, this Determination applies to years commencing both before and after its date
of issue. However, this Determination does not apply to taxpayers to the extent that it conflicts with
the terms of a settlement of a dispute agreed to before the date of issue of the Determination (see
paragraphs 21 and 22 of Taxation Ruling TR 92/20).

Taxation Determination

Income tax: capital gains: a building acquired pre-CGT is
relocated to land acquired post-CGT. Can the relocation costs
be included in the cost base of the post-CGT land?

1. Yes. Relocation costs are generally considered to be capital expenditure incurred for the
purposes of enhancing the value of the post-CGT land.

2. For expenditure to form part of the cost base, paragraph 160ZH(1)(c) of the /ncome Tax
Assessment Act 1936 requires the following two conditions to be met :

(i) the expenditure must enhance the value of the asset; and

(i1) the expenditure must be reflected in the state or nature of the asset at the time

of disposal.
3. If both conditions are met, the relocation costs may be included in the cost base of the post-
CGT land.
4 Relocation costs may include costs associated with construction (see TD 93/184) in

addition to such costs as professional fees and other charges.

Commissioner of Taxation
9/9/93
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