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gift fund requirement

This Addendum amends Taxation Ruling TR 2000/12 as follows:

Paragraph 43
After the paragraph, insert two new paragraphs:

“43A. Gifts should be added to the gift fund in a timely manner. If
money or property is incorrectly added to the gift fund, it is to be
removed as soon as practicable, with the accounts adjusted, where
necessary, and noted accordingly. Where an entity receives a non-
cash payment, for example by cheque, which is only partly a gift, only
the gift part is to be added to the gift fund. This could involve having
the cheque cleared through the entity’s general bank account. Such an
arrangement is acceptable where it is merely a mechanism for adding
the gift to the gift fund.”

“Alternative view

43B. An alternative view has been expressed that a gift fund need be
no more than an accounting entry evidencing the receipt, maintenance
and use of the fund and that actual separation of the gift fund from
other property of the entity is unnecessary. This is not a view that is
agreed with. Section 30-125, and in particular subsections (4) and (5),
gives effect to a policy that the gift fund should comprise only the
gifts received (and any money received because of such gifts), and
should only be used for the principal purpose of the fund, authority or
institution. It is considered that it would be contrary to the apparent
statutory intention for the underlying money or property of the fund to
be intermingled with other money and property of the entity.”

Commissioner of Taxation
6 September 2000
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