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Draft Taxation Determination 
Income tax:  capital gains:  does a company in which 
you own pre-CGT shares need to have acquired 
property at least 12 months before CGT event K6 
(about pre-CGT shares and trust interests) in 
section 104-230 of the Income Tax Assessment 
Act 1997 happens for you to be able to index the cost 
base of the property? 
 
Draft Taxation Determination TD 2000/D18 is withdrawn with effect from today. 

TD 2000/18 states that the cost base of property may be indexed for the purposes of 
calculating the amount of a CGT event K6 capital gain under subsection 104-230(6) of the 
Income Tax Assessment Act 1997 if the company acquired the property at least 12 months 
before CGT event K6 happened. This issue is now dealt with in draft Taxation Ruling 
TR 2004/D6 which issues today.  
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