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GSTA TPP 030  

Goods and Services Tax Advice 
Goods and services tax: Are tax invoices required to show the 
legal name of the supplier? 
 

Preamble 

This document is a ruling for the purposes of 
section 37 of the Taxation Administration Act 1953. 
It illustrates the principles contained in Goods and 
Services Tax Ruling GSTR 2000/17 on tax 
invoices. You can rely on the information 
presented in this document, which provides advice 
on the operation of the GST system. 

  
Answer 

No, tax invoices are not required to show the legal 
name of the supplier. 

 

Explanation 

In this regard GSTR 2000/17 provides 
57. The term 'name' is not defined in the regulations 
and therefore takes its ordinary meaning. The 
Macquarie dictionary defines it to include 'a word or 
a combination of words by which a person, place, or 
thing, a body or class, or any object of thought, is 
designated or known'. 

58. Therefore, the name of the supplier or recipient 
shown on the tax invoice may be its legal name, or 
the business or trading name. 

A name needs to provide a clear and accurate 
indication of who the entity is. For identifying 
entities and distinguishing between particular 
entities the Tax Office will rely primarily on the ABN. 
This is one of the reasons why the ABN of the 
issuer must be shown on all tax invoices. 

Whether a name is a clear and unambiguous word, 
or a combination of words by which the recipient is 
designated or known, depends on what is shown on 
the document compared with what the legal, 
business or trading names of the enterprise are.  

A minor spelling mistake or single missing letter 
would not generally mean the name of the recipient 
is not clearly indicated. However, major spelling 
mistakes may mean the name is not clear.   

 

Application of this GST Advice 

This Advice is based on GSTR 2000/17. It explains our view of 
the law as it applied from 1 July 2000. You can rely on this 
Advice on and from its date of issue for the purposes of section 
37 of the Taxation Administration Act 1953. Goods and Services 
Tax Ruling GSTR 1999/1 explains the GST rulings system and 
our view of when you can rely on our interpretation of the law in 
GST public and private rulings. 

If this Advice conflicts with a previous private ruling that you 
have obtained, this public ruling prevails. However, if you have 
relied on a private ruling, you are protected in respect of what 
you have done up to the date of issue of this public ruling. This 
means that if you have underpaid an amount of GST, you are 
not liable for the shortfall prior to the date of issue of this later 
ruling. Similarly, you are not liable to repay an amount overpaid 
by the Commissioner as a refund. 
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