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Addendum 
Goods and Services Tax Ruling 
Goods and services tax:  tax invoices 
 

Goods and Services Tax Ruling GSTR 2000/17 sets out the minimum 
information requirements for a tax invoice under subsection 29-70(1) 
of the A New Tax System (Goods and Services Tax) Act 1999. 
GSTR 2000/17 also refers to circumstances in which you do not need 
to hold a tax invoice to claim an input tax credit. 

Amendments of the A New Tax System (Goods and Services Tax 
Transition) Act 1999 by the Tax Laws Amendment (Long-term 
Non-reviewable Contracts) Act 2005 introduced an additional 
circumstance in which there is an entitlement to an input tax credit 
without holding a tax invoice. This Addendum amends GSTR 2000/17 
to reflect this change. 

This Addendum applies from 22 February 2005. You can rely on the 
amendments to GSTR 2000/17, as amended by this Addendum, for 
the purposes of section 37 of the Taxation Administration Act 1953 
from the date of issue of the Addendum. 

 

GSTR 2000/17 is amended as follows: 
1. Paragraph 10 
Omit the paragraph and substitute the following paragraph: 

10. Generally, you must hold a tax invoice to claim an 
input tax credit for a creditable acquisition in your 
Business Activity Statement (BAS).2 However, you do 
not need a tax invoice if: 

• the value of the taxable supply is $50 or less;2A 

• you are claiming an input tax credit for a 
creditable importation;3 

                                                 
2  Your GST return forms part of your BAS. 
2A Subsection 29-80(1). 
3  The attribution rule in section 29-15 for input tax credits for creditable importations 

does not require a tax invoice. 
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• the GST on the taxable supply is payable by the 
recipient because of section 15C of the A New 
Tax System (Goods and Services Tax 
Transition) Act 19993A (GST Transition Act); or 

• a determination by the Commissioner under 
subsection 29-10(3) applies to your 
circumstances. 

 

2. References 
Under the heading Legislative references add: 

- ANTS(GSTT)A 1999  Pt 3 Div 2 
- ANTS(GSTT)A 1999  15C 
- ANTS(GSTT)A 1999  15H(3) 
- TAA  37 
- Tax Laws Amendment 

(Long-term Non-reviewable 
Contracts) Act 2005 
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3A Division 2 of Part 3 of the GST Transition Act applies to agreements spanning both 

1 July 2000 and 1 July 2005. In the circumstances described in section 15C of that 
Act, the GST on a taxable supply made under such an agreement is payable by the 
recipient (to the extent the supply is made on or after a certain date occurring on or 
after 1 July 2005). Subsection 15H(3) of that Act provides that subsection 29-10(3) of 
the GST Act does not apply, so that the recipient may claim an input tax credit 
without holding a tax invoice.
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