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Erratum

Goods and Services Tax Ruling

Goods and services tax: when i1s a sale of real
property a sale of new residential premises?

Paragraph 142 of Goods and Services Tax Ruling GSTR 2003/3
contains a definition for commercial residential premises as set out in
section 195-1 of the 4 New Tax System (Good and Services Tax) Act
1999 (GST Act). Paragraphs (da) to (f) of the section 195-1 definition
have been incorrectly reproduced in the GSTR 2003/3 as paragraphs

(e) to (2).

Paragraph 147 contains the definition for new residential premises as
set out in section 40-75 of the GST Act. Subsection 40-75(2) of the
definition has been incorrectly reproduced in GSTR 2003/3 by
treating the words after paragraph (c) as paragraph (d).

This Erratum corrects those errors in GSTR 2003/3 as follows:

1. Paragraph 142

Omit the letters (e), (f) and (g) and replace with the letters (da), (e)
and (f) respectively.

2. Paragraph 147
Omit the definition for subsection 40-75(2) and replace with:

(2) However, the premises are not new residential premises
if, for the period of at least 5 years since:

(a) if paragraph (1)(a) applies (and neither
paragraph (1)(b) nor paragraph (1)(c)
applies) - the premises first became residential
premises; or

(b) if paragraph (1)(b) applies — the premises were
last substantially renovated; or

(c) if paragraph (1)(c) applies — the premises were
last built;



Goods and Services Tax Ruling

GSTR 2003/3

Page 2 of 2 FOI status: may be released

the premises have only been used for making supplies that are
input taxed because of paragraph 40-35(1)(a).

Commissioner of Taxation
18 June 2003
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