
 

 
 

Superannuation Industry 
(Supervision) 
modification declaration No. 3 of 
2006 

 
 
Superannuation Industry (Supervision) Act 1993 

 
 
 
I, Thomas Karp, a delegate of APRA, under section 332 of 
the Superannuation Industry Supervision (Act) 1993 (the Act), 
DECLARE that regulation 6.21 of the Regulations has effect 
in relation to the class of persons described in the attached 
Schedule, as if it were modified in the manner specified in 
the attached Schedule. 

 

 
This declaration comes into force upon registration of this 
instrument on the Federal 
Register of Legislative Instruments. 

 

 
Dated  29 June 2006 

 
[Signed] 

 
Thomas Karp 
Executive General Manager 
Supervisory Support Division 

 
 

Interpretation 
 

In this instrument 
 

APRA means the Australian Prudential Regulation Authority. 
 

Federal Register of Legislative Instruments means the 
register established under section 20 of the Legislative 
Instruments Act 2003. 

 

Regulations means the Superannuation Industry (Supervision) 
Regulations 1994. 
 



 
Schedule - the class of persons to whom this 
declaration applies 
Trustees of regulated superannuation funds 
 



 
 
Schedule - the manner in which the specified 
modifiable provisions are modified 
Regulation 6.21 is to have effect in relation to trustees and members of 
superannuation entities as if it was modified, by inserting after subregulation 6.21(1C) 
(as inserted by Modification Declaration No 24): 

 
“6.21(1D) During the period 10 May 2006 to 30 June 2007: 

 
(i)  a member’s benefits in a regulated superannuation fund (other than the 

member’s post-65 employer-financed benefits) are not required to be 
cashed in accordance with paragraphs 6.21(1)(a), 6.21(1)(b) or 6.21(1) (c); 
and 

 
(ii)  a member’s post-65 employer-financed benefits are not required to be 

cashed in accordance with paragraphs 6.21(1A)(a) or 6.21(1A)(b). 
 
6.21 (1E) The cashing of a member’s benefits (including the member’s post-65 

employer-financed benefits) by a trustee during the period 10 May 2006 to 
the date of registration of this modification declaration is not a breach of 
regulation 6.21 as modified. 


