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Notice of Withdrawal 
Taxation Determination 
Income tax:  does the receipt of a travel allowance 
automatically entitle an employee to a deduction for 
travel expenses under section 8-1 of the Income Tax 
Assessment Act 1997? 
 

Taxation Determination TD 93/174 is withdrawn with effect from today. 

 

1. This Determination rules that the mere receipt of a travel allowance, whether or not 
received under an industrial award, does not entitle an employee to a deduction under 
section 8-1 of the Income Tax Assessment Act 1997. 

2. This Determination has been withdrawn as the view is now included in Draft 
Taxation Ruling TR 2017/D6 Income tax and fringe benefits tax: when are deductions 
allowed for employees’ travel expenses?  which issued on 28 June 2017. The draft ruling 
covers employees in all occupations. 
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12 July 2017 
 
ATO references   
NO: 1-ALQV5BV 
ISSN: 2205-6211 
 
 
© AUSTRALIAN TAXATION OFFICE FOR THE  
COMMONWEALTH OF AUSTRALIA 
 
You are free to copy, adapt, modify, transmit and distribute  
this material as you wish (but not in any way that suggests  
the ATO or the Commonwealth endorses you or any of  
your services or products). 


	pdf/f53839a4-ebe4-4204-b1db-3281b25f3427_A.pdf
	Content

