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This Determination, to the extent that it is capable of being a 'public ruling' in terms of Part IVAAA 
of the Taxation Administration Act 1953, is a public ruling for the purposes of that Part .  Taxation 
Ruling TR 92/1 explains when a Determination is a public ruling and how it is binding on the 
Commissioner.  Unless otherwise stated, this Determination applies to years commencing both 
before and after its date of issue.  However, this Determination does not apply to taxpayers to the 
extent that it conflicts with the terms of a settlement of a dispute agreed to before the date of issue of 
the Determination (see paragraphs 21 and 22 of Taxation Ruling TR 92/20). 
[Note:  This is a consolidated version of this document. Refer to the Tax Office Legal Database 
(http://law.ato.gov.au) to check its currency and to view the details of all changes.] 
 

Taxation Determination 
 

Income tax:  capital gains:  how is the removal of a building 
from a block of land that does not amount to a loss or 
destruction, treated for CGT purposes? 
 
1. The removal of a building from a block of land does not result in any CGT event 
happening.  Rather, the original asset has been split into two separate assets (the land and the 
building).  
 
2. In the event of a subsequent separate disposal of the land and building, the respective cost 
bases are determined in accordance with section 112-25 of the Income Tax Assessment Act 1997.  
That is, where the original asset was acquired post-CGT, its cost base immediately before the 
removal is apportioned between the split assets. 
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